Image
Top
Navigare
July 5, 2014

Studiu de caz – Asociatia Copiii de Cristal Brasov

Asociaţia Copiii de Cristal este o asociaţie a părinţilor cu copii cu TSA (Tulburări din Spectrul AUTISM), Sindrom Asper ger, ADHD, Sindrom Down, PDD NOS şi tulburări asociate.

Am avut placerea de a lua parte la acest proiect prin dezvoltarea comunicarii online, in special crearea unui nou layout pentru website.

Layout-ul existent trebuia revizuit, mai ales din prisma design-ului depasit, dar si din prisma dificultatii administrarii acestuia.

9Am optat pentru alegerea unei platforme mai usor de utilizat atat in front-end, cat si in back-end, dar in acelasi timp si cu un design responsive, adaptat tuturor tipurilor de display.

perspective_asociatia_copiii_de_cristal

Cu ajutorul noului layout, utilizatorii vor putea fi mai aproape de noutatile pe care Asociatia Copiii de Cristal le afiseaza, dar in acelasi timp vor avea acces rapid si la proiectele desfasurate sau in curs de desfasurare.

Am dorit separarea campurilor de intaractiune printr-o cromatica potrivita identitatii actuale, dar si un typography discret, usor de parcurs.

Homepage-ul contine un header intuitiv, cu informatii de contact, dar si cu logo-ul asociatiei, prezent in varianta pozitiva. Acesta este urmat de un slider corelat cu proiectele active.

1Acestea sunt urmate de zona de highlight care cuprinde un proiect promovat, dar si noutati, aparitii media si formular de contact pentru voluntari.

 

Zona de footer este alcauita din 4 sectiuni (informatiile de contact, social media, o scurta descriere, dar ultimele articole postate).

4

Am pastrat structura meniului avut anterior pentru paginatie, dar, in schimb, layout-ul a fost revizuit. Propunerea noastra a fost de a imbunatati continutul vizual pe paginile de prezentare prin introducerea unor icon-uri si counter-e aferente activitatii Asociatiei Copiii de Cristal. Aceste modificari sunt vizibile pe pagina “Despre Noi”.

 

Asteptam si feedback-ul vostru.

Un copil cu autism este diferit si are nevoie de ajutorul tau ca sa poata creste la fel ca oricare altul! Sustine terapia copiilor cu autism.

Submit a Comment